«Forbedrer mitt styrearbeid med styreprogrammet»

«Læring fra både professorer og andre deltakere på kurset har gjort at jeg har justert og forbedret mitt eget styrearbeid på flere områder, så programmet har virkelig gitt meg det jeg håpet på. Det var definitivt verdt både tiden og kronene», uttaler Kari Olrud Moen som er profesjonelt styremedlem.

Kari Olrud Moen har bred erfaring fra både privat næringsliv og offentlig sektor, inkludert McKinsey, DNB og Finansdepartementet. I dag er tiden hennes utelukkende dedikert til styrearbeid hvor hun blant annet er styreleder i Sandwater, et nystartet venturefond, styremedlem i Fremtind forsikring, Merkantilbygg, programvareselskapet Beaufort Solutions, energiklyngen Energy Valley og familieselskapet Olrudgruppen.

Tidligere har hun hatt styreverv i blant annet Summa Equity og Tise og vært styreleder på Norges Handelshøyskole, Bankenes Sikringsfond og fintech-selskapet Folio.

Les mer om Advanced Board Programme INSEAD

Solid og høyt nivå

Kari gjennomførte i august i år Advanced Board Programme INSEAD, et program rettet mot erfarne styreledere og -medlemmer.

– Jeg er svært opptatt av å utvikle og oppdatere egen kompetanse, og i tillegg er det viktig for meg med den inspirasjonen man kan hente med seg hjem – ikke bare fra professorene, men også de øvrige deltakere man treffer på programmet, forteller Kari Olrud Moen om sin motivasjon for å delta på styreprogrammet.

Hun fremhever at programmet var en gjennomgående positiv opplevelse, med høyt faglig innhold og sterke lærekrefter.

BESTILL INFORMASJON

Her kan du bestille informasjon om styreutdanningen Advanced Board Programme INSEAD

– Jeg opplevde at både professorenes og deltakernes nivå var høyt, og at alle deltakerne hadde bred styreerfaring. Dette var et godt utgangspunkt for interessante og nyttige diskusjoner – og de ble det mange av. Undervisningen var veldig solid, en god blanding av teori og praktiske, relevante caser. Samlet ga det et godt grunnlag for inspirasjon og refleksjon. Programmet var også godt tilpasset og relevant for den urolige og uforutsigelige verden vi lever i nå, sier Kari.

Se innholdet i Advanced Board Programme INSEAD

Tok med konkret læring hjem

Kari Olrud Moen tok med seg læringen fra programmet rett hjem i styrearbeidet, og har utviklet og justert egne forberedelser og gjennomføring av styremøter.

– Noe av det nyttigste og mest konkrete jeg tok med meg fra kurset, er holdningen om at «det finnes alltid flere alternativer»; hvis styret sier «nei» til et forslag, så sørg for å si «ja» til noe annet. Jeg har også tatt med meg tankene om forskjell mellom håndtering av usikkerhet og risiko, og hvordan tenke ulikt på løpende, ordinære beslutninger og store, avgjørende valg. I tillegg synes jeg at vurderinger rundt styrets uavhengighet og styrets «purpose» var svært relevant og nyttig, sier hun og avslutter:

– Læring fra både professorer og andre deltakere på kurset har gjort at jeg har justert og forbedret mitt eget styrearbeid på flere områder, så programmet har virkelig gitt meg det jeg håpet på. Det var definitivt verdt både tiden og kronene.

Møt professorene på Advanced Board Programme INSEAD

Kunnskap og inspirasjon fra topp-professorer

Executive Forum er Scandinavian Executive Institutes eksklusive læringsforum for skandinaviske ledere og styremedlemmer som ønsker å fokusere på og utvikle deres ledelsesmessige og strategiske kunnskap og kompetanse.

Her får du unik kunnskap og inspirasjon fra topp-professorer fra de internasjonalt anerkjente business-skolene, IMD og INSEAD. Forumet gir i tillegg en enestående mulighet for å sparre med andre ledere og styremedlemmer i et dynamisk og intensivt læringsmiljø – og dermed grobunn for en kontinuerlig utvikling av både ledelsesfaglige og personlige dimensjoner.

Delta i et inspirerende program med banebrytende forelesere fra INSEAD og IMD

Executive Forum – se programmet