Kunnskapsbank

LEDELSE OG UTDANNING

Få inspirasjon, innsikt og kunnskap om aktuelle emner innen ledelse, lederskap og utdanning.

STRATEGI

Få inspirasjon, innsikt og kunnskap om aktuelle emner innen det strategiske fagområdet.

STYRE

Få inspirasjon, innsikt og kunnskap om aktuelle emner innen det styrefaglige området.

BÆREKRAFT

Få inspirasjon, innsikt og kunnskap om bærekraft.

Nyeste artikler

God ledelse krever lederutvikling

Skal du og lederkollegene dine være rustet til de utfordringene som dagens omskiftelige samfunn og mange utfordringer byr på, bør lederutviklingen tas på alvor. Men hvordan gjør dere det best mulig?

[…]

Gå til artikkel

Styrearbeidet blir definitivt bedre og annerledes nå

Hilde Herud har mer 20 års ledererfaring – senest som administrerende direktør i Norgips. Nå har hun også intensivert sitt fokus på styrearbeid, og sideløpene gjennomført styreprogrammet Executive Board Programme INSEAD som skal understøtte den nye karriereretningen.

[…]

Gå til artikkel

Ny kunnskap til å bli en enda bedre leder

Det har vært fart over feltet i Krista Juhls karriere – og nå sitter hun sterkt posisjonert i Vattenfall – med flere talentkåringer bak seg, og nå også lederutdanningen Leadership Acceleration Programme IMD.

[…]

Gå til artikkel

Nytt executive-program: Dreams & Details Certificate

Scandinavian Executive Institute lanserer i samarbeid med Idonea et nytt og unikt executive-program som gir et praktisk perspektiv på strategiarbeid og bedriftstransformasjon.

[…]

Gå til artikkel

«Lederutdanning gir våre ledere et felles språk»

Den felles plattformen i form av lederutdanningen Leadership Acceleration Programme IMD har gjort samarbeidet internt i ledergruppen i Adapt betydelig mer effektivt. Ledergruppen har nemlig fått et felles tankesett og noen felles verktøy og metoder – noe som gjør det enklere å treffe beslutninger.

[…]

Gå til artikkel

«Advanced Board Programme er på absolutt toppnivå»

«Advanced Board Programme er på absolutt toppnivå»
«Det å treffe andre kompetente styremedlemmer og -ledere som du kan diskutere tingene med og bli inspirert av er veldig bra», sier Jan Eirik Hansen som er profesjonell styrearbeider, om Advanced Board Programme INSEAD.

[…]

Gå til artikkel

Suksessfulle endringsprosesser krever kompetanse

Mario Blazevic, VP i IT-selskapet TietoEvry, deltok for godt et par år siden i strategieksekveringsprogrammet Leading Strategic Change på INSEAD – et program som har hatt stor innflytelse på hvordan han har klart å håndtere både endringer i selskapet, en global pandemi samt store geopolitiske endringer.

[…]

Gå til artikkel

«En fryd å være elev på dette programmet»

«Jeg er blitt mer bevisst min rolle gjennom utdanningen – det er en form for selvransakelse, og noe som gjør at det er mulig å få til en positiv endring», uttaler Peter Fekete, Marketing Manager i Mapei om lederprogrammet Leadership Acceleration Programme IMD.

[…]

Gå til artikkel

Inntar IT-førersetet i nye Quorum Software

Svein Helge deltok, CTO i Quorum Software, høsten 2021 på Executive Management Programme på INSEAD i Frankrike. Et program han egentlig skulle ha gått på for nesten to år siden.

Utdanningsprogrammet har vært lærerikt på alle måter. Jeg har en teknologisk bakgrunn, og det å få bedre innsikt i strategisk arbeid på et så høyt nivå har virkelig utvidet horisonten min innen business og strategisk tenking. Jeg har utviklet meg mye i forhold til forståelse innen dette fagfeltet, og det har vært en stor gevinst og gull verdt i relasjon til den omfattende endringsprosessen vi nettopp nå gjennomgår i Quorum Software.

[…]

Gå til artikkel

Executive Forum 2022

2022 byr på et interessant og inspirerende program i Executive Forum med fire spennende masterclasser som avholdes i perioden april til desember 2022.

Executive Forum er Scandinavian Executive Institutes eksklusive forum for norske og danske ledere og styremedlemmer som har ambisjoner om å utvikle deres ledelsesmessige og strategiske kunnskap og kompetanse. Og ikke minst: er interessert i å treffe likesinnede ledere og styremedlemmer – og sparre med både dem samt dyktige og inspirerende internasjonale professorer fra IMD og INSEAD.

[…]

Gå til artikkel

Foreleserne på styreprogrammet var «rocke-stjerner»

Bengt Hilstad, konsernsjef i Fiskernes Agnforsyning, ønsket seg et kompetanseløft innen styrearbeid. Avgjørende for min deltakelse i styreprogrammet var at jeg hadde fått anbefalt INSEAD som den beste utdanningsinstitusjonen på europeisk nivå, og dermed var dette programmet et klart førstevalg for meg. Jeg ønsket et kompetanseløft, ikke bare med henblikk på de styrejobbene jeg har, men også i forhold til mine CEO-roller, uttaler Bengt Hilstad.

[…]

Gå til artikkel

Ingen “karrieretak” hos takprodusenten Protan

NETTOPP AVSLUTTET LEADERSHIP ACCELERATION PROGRAMME IMD: Karrieren til Pernilla Rosenquist, Vice President People & Communications i tak- og membranprodusenten Protan, har aldri stått stille. Hun startet som HR-manager i selskapet for en årrekke siden, og sitter nå i konsernledelsen med ansvar for HR, HMS og kommunikasjon […]

Gå til artikkel

Executive Forum gir oss et viktig faglig påfyll – sammen

Trond Hagerud, direktør for Mapei i Norden og Baltikum, har nettopp deltatt på Executive Forum med hele den internasjonale ledergruppen sin.

Et viktig faglig påfyll som man etterpå kan diskutere sammen samt muligheten for å treffes i både faglig og sosial sammenheng har vært en viktig årsak til at Trond Hagerud, direktør for Mapei i Norden og Baltikum, valgte å ta med hele ledergruppen sin til masterclassen med INSEAD-professor Atalay Atasu i Danmark tidligere i høst. […]

Gå til artikkel