Kunnskapsbank

 

     LEDELSE OG UTDANNING

 

Les mer…

 

     STRATEGI

 

Les mer…

 

     STYRE

 

Les mer…

 

     BÆREKRAFT

 

Les mer…

Nyeste artikler

Hybrid arbeid – hvordan får du det til å fungere?

Skal – skal ikke? Er det en god idé å tilby sine ansatte en hybrid arbeidsplass – og er det en god idé for organisasjonen som helhet? Svaret er komplekst, og faktisk ikke så «liketil». Få viktig innsikt i de positive og negative konsekvensene av hybrid arbeid.

[…]

Gå til artikkel

Stress skal håndteres proaktivt

Er ledelsen i samarbeid med medarbeiderne dyktige til å håndtere arbeidsrelatert stress proaktivt, er det nøkkelen til produktivitet og trivsel for både ledere og medarbeidere. Men det krever kunnskap og en kontinuerlig og dedikert innsats – både å identifisere stressen, og sikre nødvendige forebyggende tiltak.

[…]

Gå til artikkel

Kunstig intelligens bør «innta» styrerommet

Kunstig intelligens kommer uten tvil til å forme vår fremtid. Teknologien kan bidra til å forbedre innovasjonsevnen, og være med på å løse komplekse problemstillinger og optimere prosesser. Derfor skal bedriftenes styrer også være helt skarpe på forståelsen for og bruken av teknologien, er det klare budskapet fra to KI-eksperter vi har snakket med.

[…]

Gå til artikkel

Din lederidentitet: Ja, du kan faktisk endre den

Å ha fokus på din lederidentitet kan ha avgjørende betydning for hvordan du interagerer med og skaper trivsel for medarbeiderne dine, hvordan du klarer å håndtere endringer og i siste ende hvor stor suksess du har med ditt lederskap.

[…]

Gå til artikkel

Nå er det fullt fokus på styrearbeid

«Overgangen til en profesjonell styrekarriere var grunnen til at jeg ønsket å gå dypere inn i styrefagfeltet, og Executive Board Programme på INSEAD var dermed midt i blinken for meg», uttaler Johs Høeg om sin deltakelse.

[…]

Gå til artikkel

Har ansvar for milliardprosjekter med høy risiko

Med noen av de tyngste private og offentlige bedriftene i «karrierebagasjen», har Harald Vaagaasar Nikolaisen de seneste ti årene stått i spissen for Statsbygg – en rolle som er særdeles krevende med henblikk på å styre gigantiske investeringsprosjekter og kombinere dem med bærekraftig utvikling og nye digitale muligheter.

[…]

Gå til artikkel

Hafslund-sjef: Født og oppvokst i kraftbransjen

Det er ikke tilfeldighetenes spill som har gjort at Kristin Lian i dag sitter på «toppen av fossen» i Hafslund Eco Vannkraft. Allerede som to-åring besøkte hun for første gang en kraftstasjon sammen med faren sin, og på barneskolen hadde hun allerede bestemt seg for en karriere innen kraftbransjen.

[…]

Gå til artikkel

Skal flette sammen global, nordisk og lokal strategi

Som ansvarlig for konsulentvirksomheten til NTT Data Business Solutions i Norge og Sverige, jobber Senior Director Hans-Erik Eie for å etablere en effektiv strategi som sikrer sammenkobling av globale, nordiske og lokale forretningsmål. En jobb som krever et kontinuerlig fokus på å videreutvikle strategiene – og ikke minst sikre at de kulturelle, menneskelige og organisatoriske aspektene henger godt sammen med de strategiske målene.

[…]

Gå til artikkel

Prestegjerning og ledergjerning går opp i høyere enhet

Med en bakgrunn som teolog og prest vil noen kanskje hevde at Jørn-Henning Theis har en noe utradisjonell bakgrunn for sitt nåværende virke. Men for ham har den verdibaserte tilgangen til leder- og styreverv innen offentlige og private bedrifter vært en helt naturlig vei å gå.

[…]

Gå til artikkel

Premiere på Executive Board Forum

Startskuddet har nettopp gått for det aller første Executive Board Forum som er Scandinavian Executive Institutes nye nettverks- og læringsforum for aktive styremedlemmer. Neste nettverksmøte foregår den 5. desember i Oslo, og alle aktive styremedlemmer er velkomne.

[…]

Gå til artikkel

Topplederutdanning setter fart på topplederkarrieren

Flunkende ny undersøkelse fra Scandinavian Executive Institute viser en nær sammenheng mellom deltakelse i topplederprogrammet Executive Management Programme, og muligheten for etterfølgende å klatre opp karrierestigen. Og tendensen er enda mer markant for kvinnene.

[…]

Gå til artikkel

VOXPOP: Hva betyr styremangfold for deg?

Vi har spurt seks norske styrerepresentanter om hva mangfold i styrerommet betyr for dem – og hvordan de selv er med på å sikre dette mangfoldet. Se svarene her.

[…]

Gå til artikkel

«Den beste utdanningen jeg har deltatt i»

Kevin Grönvall, som er direktør i enheten Card Acquiring i Tietoevry Banking Stockholm, er ansvarlig for å transformere og vekste sin business unit – noe som har vært en viktig beveggrunn for å delta i Leading Strategic Change INSEAD.

[…]

Gå til artikkel

BOKANMELDELSE: Beyond Disruption

Den nyeste boken av Renée Mauborgne og W. Chan Kim, Beyond Disruption, utfordrer de seneste års fremherskende tankegang om at innovasjon og disruption henger sammen. «En fremragende bok», skriver vår anmelder, Steen Buchreitz Jensen.

[…]

Gå til artikkel

Fra cateringassistent til direktør

Åshild Hanne Larsen har vært på en eksepsjonell karrierereise i Statoil og Equinor, og er nå Vice President i selskapet – med flere internasjonale priser og anerkjennelser bak seg. Nå begynner imidlertid også styrejobbene å fylle mer, og snart er hun på vei inn i styrerolle i et internasjonalt børsnotert selskap.

[…]

Gå til artikkel

Slik skaper du den viktige psykologiske tryggheten

Psykologisk trygghet handler om å skape et miljø hvor læring og høye prestasjoner er i fokus, og er dermed en svært lønnsom strategi. Men hvordan sikrer du den viktige psykologiske tryggheten i din bedrift eller organisasjon?

[…]

Gå til artikkel

Leading Strategic Change var min «missing link»

En utdanning som forretningsjurist og nesten tjue år i tunge industribedrifter har gjort det mulig for Judith Markgraf-Bye å lande stillingen som Director People & Culture hos KPMG Norge hvor hun står overfor en rekke spennende, utfordrende og komplekse endringsprosesser.

[…]

Gå til artikkel

Ny norsk modul 1: Møt de nye underviserne

Når Leading Strategic Change går av stabelen til høsten, er det med en ny modul 1 som foregår i Oslo med to nye, spennende undervisere. På denne første modulen får du praktisk inspirasjon til din rolle som leder og endringsagent, og til hvordan du bygger en kultur for kontinuerlig læring, utvikling og endring. Den nye modulen legger et sterkt fundament for programmets andre modul på INSEAD som handler om å styre større endrings- og transformasjonsprosjekter.

[…]

Gå til artikkel

Norges «Mr. Retail» går nye styreveier

Pål Wibe, tidligere direktør i selskaper som Travel Retail Norway, Nille, Europris og XXL, har besluttet at det fremover er karrieren som profesjonelt styremedlem, rådgiver og investor som skal være veien videre: «Jeg motiveres i høy grad av å være involvert i bedrifter som står overfor store endringer, og som har et stort potensial», uttaler han.

[…]

Gå til artikkel

«Programmet satte fart på topplederkarrieren min»

I 2013 deltok Solveig Ellila Kristiansen på Executive Management Programme på INSEAD, og nå ti år senere fremhever hun at læringen fra programmet fortsatt er svært betydningsfull: Hun fikk med seg en omfattende faglig verktøykasse, fikk satt fart på topplederkarrieren og ble samtidig beriket med en nettverksgruppe hun fremdeles holder kontakten med – og i år feirer de 10 års jubileum.

[…]

Gå til artikkel

Brenner for ledelse og styrearbeid

Jan Frich er utdannet lege, spesialist i nevrologi, har to mastergrader og en spennende arbeidserfaring som både professor på Universitetet i Oslo, viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst og nå områdedirektør i Folkehelseinstituttet. I august 2023 starter han som administrerende direktør ved Diakonhjemmet sykehus.

[…]

Gå til artikkel

Ny topp-professor på Advanced Board Programme

Møt Sameer Hasija som er ny underviser på det kommende Advanced Board Programme INSEAD. Deltakerne kan glede seg til en spennende og høyprofilert underviser som har mottatt flere priser for sitt arbeid med spesiale i samspillet mellom teknologi og forretningsmodeller.

[…]

Gå til artikkel

Odelsjente med ønske om å sette varige spor

Jane Aamodt Haugland er både odelsjente og direktør, og nå ny administrerende direktør i gaselle-rekrutteringsbyrået MeyerHaugen AS.

[…]

Gå til artikkel

Leading Strategic Change nå med norsk modul 1

Det populære INSEAD-programmet Leading Strategic Change styrkes nå med en ny modul 1 som foregår i Norge. Det skal bidra til et enda bedre læringsmiljø for deltakerne samt en ytterligere styrking av det faglige innholdet.

[…]

Gå til artikkel

Skal sikre vekst for minibanker i nedadgående marked

Kjetil Bratbergsengen, leder for ATM Banking i Tietoevry, står overfor en ikke så liten oppgave: Å sørge for minibankvekst i et særdeles utfordrende europeisk marked.

[…]

Gå til artikkel

Fra «religion og livssyn» til programvareutvikling

Dagfinn Rosnes, som er direktør i Engineering-avdelingen til Quorum Software, har brukt mesteparten av karrieren sin på en spennende IT-reise, og er nå ansvarlig for en enhet på 100 medarbeidere i bedriften.

[…]

Gå til artikkel

Ansvarlig for historisk stort prosjekt i Statens vegvesen

Tom Hedalen, prosjektsjef i Statens vegvesen, er prosjektansvarlig for etatens største prosjekt noensinne: Ny motorvei inn til Oslo. Det stiller store krav til kunnskap om både endringsledelse, digitalisering og bærekraftig utvikling.

[…]

Gå til artikkel

«Kulturen er det vanskelige i transformasjoner»

Store endringer med henblikk på digitalisering, omverdens-faktorer og bærekraftagendaen har gjort Claus Tjærby, som er Chief Business Development Officer i Søstrene Grene, sterkt fokusert på viktigheten av de kulturelle elementene i transformasjonsprosesser.

[…]

Gå til artikkel

«Forbedrer mitt styrearbeid med Advanced Board Programme»

«Læring fra både professorer og andre deltakere på Advanced Board Programme har gjort at jeg har justert og forbedret mitt eget styrearbeid på flere områder, så programmet har virkelig gitt meg det jeg håpet på. Det var definitivt verdt både tiden og kronene», uttaler Kari Olrud Moen som er profesjonelt styremedlem.

[…]

Gå til artikkel

Executive Forum: Kunnskap i verdensklasse

Executive Forum-masterclasser kombinerer undervisning fra internasjonale topp-professorer med nettverk og muligheten til å bli utfordret og inspirert, eventuelt sammen med gode kolleger. Da tidsbruken er overskuelig og prisen overkommelig, er det en unik mulighet til å holde seg oppdatert på avvekslende og aktuelle temaer.

[…]

Gå til artikkel

«Styrearbeidet skal fylle mer på sikt»

Silje Arnesen, SVP i Nets/Nexi Group, har en omfattende teknologisk kompetanse og erfaring – og i tillegg en rekke styreverv. Tanken er at styrekarrieren etter hvert skal fylle mer – noe som også var beveggrunnen for å delta i styreprogrammet Executive Board Programme INSEAD.

[…]

Gå til artikkel

Ny CEO-rolle ledet til topplederprogram på INSEAD

Per Einar Nilsen har i mer enn 30 år jobbet i ledende posisjoner innen olje- og gassindustrien, og er nå klar for nye utfordringer som CEO i Drammen Holding/Drammen Yard.

[…]

Gå til artikkel

«Dreams & Details gir oss forutsetningen for suksess»

Dreams & Details Certificate er en ledelses- og strategiramme som hjelper ledere med å navigere deres organisasjoner suksessfullt i en verden med radikal og konstant endring. Programmet gir, i tillegg til innsikt i det teoretiske konseptet, et spennende innblikk i hvordan en rekke profilerte bedrifter anvender Dreams & Details. Få et forhåndsinnblikk i, via CIO Signe Horn Rosted, hva rammeverket har bidratt til i Energinet.

[…]

Gå til artikkel

«En elegant sammenfletting av strategi og kultur»

Kristin Halvorsen, Managing Director i PROMIS Navigate AS, har via Leading Strategic Change fått både ny inspirasjon til å utvikle sin egen konsulentbedrift, og samtidig kunnskap som gjør henne til en enda bedre rådgiver og sparringspartner for kundene sine.

[…]

Gå til artikkel

Viktig med helikopterperspektiv på styrearbeid

Trond Markussen, president i NITO, har en lang og omfattende karriere bak seg hvor hovedfokus nå er på styrearbeid. Like fullt er han fremdeles overbevist og bevisst om at han ikke har lært alt som kan læres enda – noe som også var beveggrunnen for å delta på Advanced Board Programme INSEAD.

[…]

Gå til artikkel

«Et styreprogram helt på toppen»

Jan Grønbech, blant annet tidligere norsk Google-sjef gjennom 15 år, har for kort tid siden deltatt på styreprogrammet Executive Board Programme INSEAD: «Av alle utdanningsprogrammer og kurs jeg har deltatt på, så ligger dette helt i toppen av hva jeg tidligere har opplevd,», uttaler han.

[…]

Gå til artikkel

Markant utbytte av topplederprogram

Executive Management Programme INSEAD er en topplederutdanning som gir deg læring, inspirasjon og kunnskap på aller høyeste nivå innen ledelse, strategi og innovasjon. Et program som kan være en viktig løftestang for deg som deltaker, både i relasjon til å utvikle den bedriften du er en del av, men i særdeleshet også i et karrieremessig perspektiv.

[…]

Gå til artikkel

Leading Strategic Change «transformerer» seg selv

NYHET: Utdanningsprogrammet Leading Strategic Change, som tilbys i samarbeid med business-skolen INSEAD i Frankrike, utvides nå til også å omfatte en modul i Danmark.

[…]

Gå til artikkel

«Vi får løftet blikket og blir sterkere sammen»

Trond Slethaug, som er CEO i Inventura, har nettopp deltatt på en masterclass i regi av Executive Forum sammen med ledergruppen sin – og det er ikke siste gang han velger å gjøre det.

[…]

Gå til artikkel

«Verdenspremiere» på Executive Forum i Norge

Executive Forum, som er Scandinavian Executive Institutes eksklusive lærings- og nettverksforum, etableres nå også i Norge. Det hele kickstartes med en masterclass med INSEAD-professor Mark Mortensen i Oslo den 8. november.

[…]

Gå til artikkel

God ledelse krever lederutvikling

Skal du og lederkollegene dine være rustet til de utfordringene som dagens omskiftelige samfunn og mange utfordringer byr på, bør lederutviklingen tas på alvor. Men hvordan gjør dere det best mulig?

[…]

Gå til artikkel

Styrearbeidet blir definitivt bedre og annerledes nå

Hilde Herud har mer 20 års ledererfaring – senest som administrerende direktør i Norgips. Nå har hun også intensivert sitt fokus på styrearbeid, og sideløpene gjennomført styreprogrammet Executive Board Programme INSEAD som skal understøtte den nye karriereretningen.

[…]

Gå til artikkel

Ny kunnskap til å bli en enda bedre leder

Det har vært fart over feltet i Krista Juhls karriere – og nå sitter hun sterkt posisjonert i Vattenfall – med flere talentkåringer bak seg, og nå også lederutdanningen Leadership Acceleration Programme IMD.

[…]

Gå til artikkel

Nytt executive-program: Dreams & Details Certificate

Scandinavian Executive Institute lanserer i samarbeid med Idonea et nytt og unikt executive-program som gir et praktisk perspektiv på strategiarbeid og bedriftstransformasjon.

[…]

Gå til artikkel

«Lederutdanning gir våre ledere et felles språk»

Den felles plattformen i form av lederutdanningen Leadership Acceleration Programme IMD har gjort samarbeidet internt i ledergruppen i Adapt betydelig mer effektivt. Ledergruppen har nemlig fått et felles tankesett og noen felles verktøy og metoder – noe som gjør det enklere å treffe beslutninger.

[…]

Gå til artikkel

«Advanced Board Programme er på absolutt toppnivå»

«Advanced Board Programme er på absolutt toppnivå»
«Det å treffe andre kompetente styremedlemmer og -ledere som du kan diskutere tingene med og bli inspirert av er veldig bra», sier Jan Eirik Hansen som er profesjonell styrearbeider, om Advanced Board Programme INSEAD.

[…]

Gå til artikkel

Suksessfulle endringsprosesser krever kompetanse

Mario Blazevic, VP i IT-selskapet TietoEvry, deltok for godt et par år siden i strategieksekveringsprogrammet Leading Strategic Change på INSEAD – et program som har hatt stor innflytelse på hvordan han har klart å håndtere både endringer i selskapet, en global pandemi samt store geopolitiske endringer.

[…]

Gå til artikkel

«En fryd å være elev på dette programmet»

«Jeg er blitt mer bevisst min rolle gjennom utdanningen – det er en form for selvransakelse, og noe som gjør at det er mulig å få til en positiv endring», uttaler Peter Fekete, Marketing Manager i Mapei om lederprogrammet Leadership Acceleration Programme IMD.

[…]

Gå til artikkel

Inntar IT-førersetet i nye Quorum Software

Svein Helge deltok, CTO i Quorum Software, høsten 2021 på Executive Management Programme på INSEAD i Frankrike. Et program han egentlig skulle ha gått på for nesten to år siden.

Utdanningsprogrammet har vært lærerikt på alle måter. Jeg har en teknologisk bakgrunn, og det å få bedre innsikt i strategisk arbeid på et så høyt nivå har virkelig utvidet horisonten min innen business og strategisk tenking. Jeg har utviklet meg mye i forhold til forståelse innen dette fagfeltet, og det har vært en stor gevinst og gull verdt i relasjon til den omfattende endringsprosessen vi nettopp nå gjennomgår i Quorum Software.

[…]

Gå til artikkel

Executive Forum 2022

2022 byr på et interessant og inspirerende program i Executive Forum med fire spennende masterclasser som avholdes i perioden april til desember 2022.

Executive Forum er Scandinavian Executive Institutes eksklusive forum for norske og danske ledere og styremedlemmer som har ambisjoner om å utvikle deres ledelsesmessige og strategiske kunnskap og kompetanse. Og ikke minst: er interessert i å treffe likesinnede ledere og styremedlemmer – og sparre med både dem samt dyktige og inspirerende internasjonale professorer fra IMD og INSEAD.

[…]

Gå til artikkel

Foreleserne på styreprogrammet var «rocke-stjerner»

Bengt Hilstad, konsernsjef i Fiskernes Agnforsyning, ønsket seg et kompetanseløft innen styrearbeid. Avgjørende for min deltakelse i styreprogrammet var at jeg hadde fått anbefalt INSEAD som den beste utdanningsinstitusjonen på europeisk nivå, og dermed var dette programmet et klart førstevalg for meg. Jeg ønsket et kompetanseløft, ikke bare med henblikk på de styrejobbene jeg har, men også i forhold til mine CEO-roller, uttaler Bengt Hilstad.

[…]

Gå til artikkel

Ingen «karrieretak» hos takprodusenten Protan

NETTOPP AVSLUTTET LEADERSHIP ACCELERATION PROGRAMME IMD: Karrieren til Pernilla Rosenquist, Vice President People & Communications i tak- og membranprodusenten Protan, har aldri stått stille. Hun startet som HR-manager i selskapet for en årrekke siden, og sitter nå i konsernledelsen med ansvar for HR, HMS og kommunikasjon […]

Gå til artikkel

Executive Forum gir oss et viktig faglig påfyll – sammen

Trond Hagerud, direktør for Mapei i Norden og Baltikum, har nettopp deltatt på Executive Forum med hele den internasjonale ledergruppen sin.

Et viktig faglig påfyll som man etterpå kan diskutere sammen samt muligheten for å treffes i både faglig og sosial sammenheng har vært en viktig årsak til at Trond Hagerud, direktør for Mapei i Norden og Baltikum, valgte å ta med hele ledergruppen sin til masterclassen med INSEAD-professor Atalay Atasu i Danmark tidligere i høst. […]

Gå til artikkel