Premiere på Executive Board Forum

«Flott forum for kompetanseheving og nettverksbygging»

Startskuddet har nettopp gått for det aller første Executive Board Forum som er Scandinavian Executive Institutes nye nettverks- og læringsforum for aktive styremedlemmer. Neste nettverksmøte foregår den 5. desember i Oslo, og alle aktive styremedlemmer er velkomne.

Tirsdag ettermiddag den 26. september var det premiere på aller første utgave av styrenettverket Executive Board Forum som er Scandinavian Executive Institutes nye nettverks- og læringsforum for aktive styremedlemmer.

– Jeg er særdeles fornøyd med vårt første Executive Board Forum hvor vi hadde fornøyelsen av å få en kunnskapsinnsprøyting om «ESG og styret» sammen med Wikborg Reins dyktige advokater. I tillegg var det en stor glede å treffe så mange spennende og dedikerte styrerepresentanter fra mange ulike bransjer som aktivt ønsket å dele deres erfaringer med hverandre, forteller Tomas Arnesen, Country Manager Norge i Scandinavian Executive Institute og tilføyer:

Elise Johansen i advokatfirmaet Wikborg Rein. Foto: Sten E. Eriksen/Wikborg Rein

– Tanken bak det nye lærings- og nettverksforum er nettopp å gi deltakerne et forum hvor de kan treffe styrerepresentanter med samme interesse, utvide deres styrenettverk, diskutere og dele kunnskap med disse og i tillegg hente ny inspirasjon i form av styrerelevante temaer som varierer fra gang til gang.

Executive Board Forum er gratis for deltakerne, og neste nettverksmøte går av stabelen tirsdag den 5. desember i Oslo fra kl. 17:00 – 19:00. I tillegg til nettverksdelen vil Tom Georg Olsen, som har mer enn 30 års erfaring med ledelse og styrearbeid, blant annet som gründer av og konserntjener i IT-konsulentselskapet Miles, gi deltakerne et innblikk i emnet «Start Smart». Å få et styre til å bli verdiskapende, er krevende, og Tom Georg vil blant annet snakke om hvordan man skaper psykologisk trygghet i styret og gir nye styrer en «flying start».

Meld deg inn i Executive Board Forum

Nyttig nettverk og kompetanseheving

Blant de mange deltakerne på første Executive Board Forum var blant annet Siw Ødegaard som er profesjonell styrekvinne og rådgiver.

– For det første opplevde jeg nettverksbyggingen som meget positiv og givende, og så blir det tatt opp høyaktuelle temaer i styrekontekst med noen av de fremste ekspertene i Norge. Jeg opplevde gjennomgangen av ESG-området som svært relevant, og kombinasjonen av det faglige innlegget og den etterfølgende diskusjonen var veldig bra, sier Siw Ødegaard og legger til:

– Erfaringsutvekslingen med de øvrige styrerepresentantene var også særdeles nyttig – ikke minst fordi disse sitter i mange forskjellige selskaper i ulike bransjer, og dermed kommer med hver sin innfallsvinkel. Alt i alt er dette meget verdifullt, og helt klart et forum jeg kommer til å fortsette å delta i.

Også Martin Stenshall, som både har styreverv og til daglig er Group CFO i Entheos Network, var til stede på første nettverkssamling.

– Executive Board Forum er et flott forum for både kompetanseheving og nettverksbygging. Det var særdeles interessant å treffe andre styrerepresentanter som bidrar med interessante innspill og er med på å skape debatt, og så var det veldig nyttig med nettverksdelen både før og etter det faglige innlegget, uttaler Martin Stenshall og avslutter:

– I tillegg synes jeg at det var et meget høyt faglig nivå på innlegget til advokatene fra Wikborg Rein som virkelig belyste høyst aktuelle temaer og problemstillinger knyttet til styrearbeid og ESG. Alt i alt et nettverksforum med høy verdi som jeg helt klart kommer til å prioritere også i fremtiden.

Meld deg gratis på Executive Board Forum her