FAQ

Scandinavian Executive Institute

Finner du ikke svar på det spørsmålet du søker, er du meget velkommen til å kontakte oss på info@se-institute.no eller telefon +45 3120 5550

Blir det avholdt eksamen?

Nei, det blir ikke avholdt eksamen på noen av våre fire utdanningsprogrammer, men det vil være både individuelle oppgaver og gruppeoppgaver underveis i forløpene.

Etter avsluttet utdanning mottar alle deltakerne imidlertid et utdanningssertifikat fra Scandinavian Executive Institute samt IMD eller INSEAD.

Er det mulig å benytte seg av bruttolønnstrekk, hvis arbeidsgiver ikke kan/vil betale?

Ja, det er absolutt mulig. Bruttolønnstrekk er en meget lukrativ ordning, dersom arbeidsgiveren din ikke kan eller vil betale for utdanningen din. Ved å benytte seg av bruttolønnstrekk sparer du rundt regnet halvparten av kostnaden i skatt.

Du kan lese mye mer om mulighetene her

Finnes det et alumn-nettverk man kan benytte seg av etter avsluttet utdanning?

Ja, i Scandinavian Executive Institute tilbyr vi medlemskap i Executive Forum som er vårt unike læringsforum for kommende og tidligere deltakere på alle våre programforløp. I Executive Forum tilbyr vi fire årlige masterclasser med topp-professorer fra de internasjonalt anerkjente business-skolene, IMD og INSEAD.

I tillegg vil du oppleve et sterkt og givende nettverk med likesinnede ledere og toppledere fra norske og danske bedrifter og organisasjoner som du kan sparre med – både individuelt og i plenum. Les mye mer om Executive Forum her

Får jeg et utdanningssertifikat?

Ja, etter avsluttet utdanningsforløp får alle deltakerne et utdanningssertifikat fra Scandinavian Executive Institute samt IMD eller INSEAD.

Hotell og forpleining – hvordan foregår det?

På alle programforløpene og på alle modulene av disse sørger vi for å bestille hotell og forpleining til deg. Overnatting vil alltid være i nærheten av campus, slik at det er kort transportvei til universitetet. Du vil i tillegg alltid bo sammen med programmets øvrige deltakere.

Vær imidlertid oppmerksom på at kostnader til hotell og forpleining ikke inngår i prisen for selve utdanningsforløpet, men faktureres særskilt.

Hva er den online studieportal?

Du får tilgang til en online studieportal når du melder deg på en av våre utdanninger. Via et logg-inn til studieportalen vil du finne materiale, praktisk informasjon samt svar på en rekke spørsmål knyttet til ditt konrekte utdanningsforløp.

Hvem svarer på spørsmål i Scandinavian Executive Institute?

Vi svarer selvsagt meget gjerne på alle spørsmålene dine – uansett om de er av praktisk eller faglig karakter. Du er meget velkommen til å kontakte hvem du måtte ønske på denne siden.

Vi sitter alle klar til å hjelpe deg!

Hvem sørger for flybilletter?

Du skal selv sørge for å bestille flybilletter til samtlige moduler på utdanningsforløpene. Vi anbefaler vanligvis en rekke flytider som passer godt i forhold til når de enkelte programforløpene starter.

Hvilket nivå skal mitt engelsk være på?

Da engelsk er gjennomgående språk på alle utdanningsforløpene, skal du være i stand til å forstå engelsk på businessnivå, både skriftlig og muntlig, samt formulere deg på engelsk.

Det er imidlertid meget viktig å være oppmerksom på at både deltakerne – og ikke minst professorene og underviserne – representerer en lang rekke land, og derfor har «hver sin aksent». Det er altså på ingen måte nødvendig å være «perfekt» i engelsk eller amerikansk uttale – sammen finner vi alltid en måte å kommunisere på og hjelpe hverandre.

Hvor finner jeg Scandinavian Executive Institute på sosiale medier?

Du finner Scandinavian Executive Institute på både LinkedIn, Facebook, Instagram og YouTube. Du kan enten skrive “Scandinavian Executive Institute” i søkefeltet på de sosiale plattformene, eller følge oss ved å klikke på SoMe-lenkene nederst på siden her.

Vi gleder oss til å treffe deg «online»

Hvor kommer de andre deltakerne fra?

Deltakerne på Scandinavian Executive Institutes programforløp er nesten alle fra Skandinavia – og da hovedsakelig fra Norge og Danmark. Du vil treffe dyktige ledere, toppledere og styremedlemmer fra en lang rekke bransjer og forskjellige organisasjoner – både private og offentlige.

Du kan alltid rekvirere en aktuell deltakerliste ved å kontakte oss på info@se-institute.no eller telefon + 45 3120 5550.

Hvor ligger INSEAD?

INSEAD ligger i Fontainebleau i Frankrike, om lag en times kjørsel sør for Paris. INSEAD er kjent som ”The Business-School for the World”, og utdanningsinstitusjonen har vunnet en lang rekke priser og internasjonale anerkjennelser.

Les mye mer om INSEAD her

Hvor mange deltakere er det på hvert forløp?

Antall deltakere varierer for hvert utdanningsforløp, men vil vanligvis ligge på mellom 20 og 40 deltakere.

Ønsker du å vite hvor mange deltakere som er påmeldt et konkret program, er du meget velkommen til å kontakte oss på info@se-institute.no eller telefon + 45 3120 5550 for ytterligere informasjon.

Hvor mange års jobberfaring skal jeg ha for å delta?

Det er ikke krav om et spesifikt antall års jobberfaring for å delta i et av våre utdanningsforløp. Men felles for alle programmene er at deltakerne har en rekke år med praktisk erfaring som enten ledere, toppledere eller styremedlemmer. Du kan lese mer om hvilke spesifikke deltakerprofiler som passer til de ulike programforløpene her:

Leadership Acceleration Programme IMD
Executive Management Programme INSEAD
Leading Strategic Change INSEAD
Executive Board Programme INSEAD

Hvor mye forberedelsestid skal jeg regne med for hvert utdanningsprogram?

Alle Scandinavian Executive Institutes utdanningsforløp består av 1-3 moduler. Leading Strategic Change INSEAD består av en modul, Executive Board Programme består av to moduler og Executive Management Programme INSEAD samt Leadership Acceleration Programme IMD består av tre moduler. Som en generell regel bør du regne med å avsette om lag 15-20 timer til forberedelse før hver modul.

Mellom Modul 2 og 3 på Executive Management Programme skal man i tillegg utarbeide en prosjektoppgave, og i den forbindelsen må man regne med å treffe prosjektgruppen sin 2-3 ganger og bruke om lag 20 timer.

Modul 2 på Leadership Acceleration Programme IMD foregår noe annerledes sammenliknet med de andre utdanningene, da denne modulen består av åtte ukers e-læring. I løpet av disse åtte ukene bør man regne med å avsette 5-6 timer per uke til studiet.

Hvordan blir man tatt opp på et av programforløpene?

Det er ingen spesielle opptakskrav til de ulike programforløpene, men vi tar selvsagt alltid en snakk med deltakerne for å sikre at nivået deres passer med programmets og de øvrige deltakeres nivå.

Er du i tvil om hvilket programforløp som passer for deg, er du mer enn velkommen til å skrive til oss på info@se-institute.no eller ringe på telefon + 45 3120 5550 – så tar vi meget gjerne en dialog med deg.

Hvordan finner jeg den rette utdanningen?

I Scandinavian Executive Institute tilbyr vi utdanningsforløp til en lang rekke ledere, toppledere og styremedlemmer på alle nivåer. Du kan lese mye mer om de enkelte programforløpene, og hvilken målgruppe disse henvender seg til på denne siden.

Dersom du er det minste i tvil om hvilket program som passer best for deg, så kontakt oss meget gjerne på info@se-institute.no eller telefon +45 3120 5550 – vi hjelper meget gjerne med å vurdere hvilket program som kan gi deg det største utbyttet.

Hvordan foregår betaling for programforløpene?

Når du har meldt deg på et programforløp, mottar du etter kort tid en faktura på 25 prosent av utdanningsgebyret. De resterende 75 prosent av beløpet faktureres 60 dager før oppstart. Melder du deg på mindre enn 60 dager før programstart, mottar du en faktura på det samlede beløpet.

Kostnader forbundet med hotell og forpleining kommer på særskilt faktura.

Hvordan melder jeg meg på et utdanningsprogram?

Du kan melde deg på alle utdanningsprogrammene på denne siden.

Du er selvsagt også meget velkommen til å skrive på info@se-insitute.no eller ringe på telefon + 45 3120 5550, dersom du ønsker vår hjelp.

Hvordan melder jeg meg på nyhetsbrevet fra Scandinavian Executive Institute?

Du kan melde deg på nyhetsbrevet fra Scandinavian Executive Institute nederst på siden her. Klikk på den oransje knappen, og tast inn kontaktopplysningene dine.

Nyhetsbrevet utkommer en gang i måneden, og inneholder verdifull kunnskap og inspirasjon om ledelse og lederskap fra Scandinavian Executive Institute og våre samarbeidspartnere, INSEAD og IMD.

Kan jeg avlyse min deltakelse?

Frem til 60 dager før programstart, kan du avlyse din deltakelse og få 75 prosent av beløpet refundert. Avlyser du mindre enn 60 dager før start, kan du dessverre ikke få beløpet refundert. Du kan imidlertid velge å sende en annen deltaker uten ekstra kostnader, eller alternativt overflytte din deltakelse til neste programforløp ved å betale 25 prosent av utdanningsgebyret.

Kan jeg få tilsendt en brosjyre som beskriver det programmet, jeg er interessert i?

Vi sender meget gjerne en fysisk eller elektronisk programbrosjyre til deg, du skal bare kontakte oss på info@se-institute.no eller telefon +45 3120 5550.

Vi har programbrosjyrer for både lederutdanningen Leadership Acceleration Programme IMD, topplederutdanningen Executive Management Programme INSEAD, strategieksekveringsprogrammet Leading Strategic Change INSEAD, styreutdanningerne Executive Board Programme INSEAD og Advanced Board Programme for styreledere samt vårt læringsforum Executive Forum. I tillegg har vi en generell brosjyre for hele Scandinavian Executive Institute som kort beskriver alle våre utdanningsforløp.

Kan jeg motta nyheter fra Scandinavian Executive Institute?

Ja, hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev, vil du en gang i måneden motta vårt nyhetsbrev. Du melder deg på nederst på siden her. Klikk på den oransje knappen, og tast inn kontaktopplysningene dine.

Nyhetsbrevet inneholder verdifull kunnskap og inspirasjon om ledelse og lederskap fra Scandinavian Executive Institute og våre samarbeidspartnere, INSEAD og IMD.

Krever det en bestemt utdanning eller eksamen å delta i et av programmene?

Nei, det er ingen bestemte utdannings- eller eksamenskrav for å delta på et av våre fire utdanningsforløp. Noen deltakere har en lang videregående utdanning, og andre er «autodidakt» – men så har de kanskje til i stedet en omfattende praktisk erfaring. Felles for deltakerne er imidlertid at de har noen års erfaring som ledere. Du kan lese mer om de ulike deltakerprofilene til hver enkelt utdanning her:

Leadership Acceleration Programme IMD
Executive Management Programme INSEAD
Leading Strategic Change INSEAD
Executive Board Programme INSEAD