«Den beste utdanningen jeg har deltatt i»

Kevin Grönvall, som er direktør i enheten Card Acquiring i Tietoevry Banking Stockholm, er ansvarlig for å transformere og vekste sin business unit – noe som har vært en viktig beveggrunn for å delta i Leading Strategic Change INSEAD.

Kevin Grönvall har jobbet åtte år i Tietoevry i Stockholm. Først som økonomisjef, dernest som CFO for Tietoevrys norske betalingstjenesteselskap og nå som direktør for Card Acquiring hvor han leder et management-team og har ansvar for om lag 50 personer. I tillegg er han styremedlem i det svenske Card Services-selskapet.

Kevin Grönvall, direktør for Card Acquiring i Tietoevry Banking Stockholm

– Økonomi og ledelse har hele karrieren min vært omdreiningspunktet, og i min nåværende jobb er mitt oppdrag å transformere min business unit – sikre at vi vekster forretningen og utvikler nye produkter til markedet, forteller Kevin Grönvall.

Enheten Card Acquiring i Tietoevry er ansvarlig for å levere betalingstjenester med høy tilgjengelighet til innløsere, betalingstjenesteleverandører, kasseleverandører, fintechs og forhandlere. Om lag 30 prosent av alle svenske korttransaksjoner går gjennom systemet til Tietoevry.

– Kort fortalt har korttransaksjoner bare økt og økt etter hvert som betalinger med kontanter har gått ned. Men parallelt har vi jobbet mye med strategien vår med henblikk på å vokse utenfor Norden, og samtidig vokse i Sverige ved å tilby flere tjenester til kundene våre her. En ting har vært å lage de strategiske planene, en annen ting har vært å eksekvere på dem. Det har vært en utfordring, og noe vi har måttet jobbe mye med, forklarer han.

Les mer om Leading Strategic Change INSEAD

BESTILL INFORMASJON

Her kan du bestille informasjon om topplederutdanningen Leading Strategic Change INSEAD

Verdensklasse undervisere

Og nettopp arbeidet med å eksekvere på de nye strategiene var årsaken til at Kevin valgte å delta i Leading Strategic Change INSEAD som handler om å håndtere omfattende strategieksekveringer og transformasjonsprosesser.

– Både sjefen min og andre ledere fra Tietoevry har selv deltatt i utdanningen, og jeg ble derfor anbefalt å gå på programmet. Det var i aller høyeste grad relevant for den organisasjonsendringen, forandringsreisen og transformasjonsprosessen som jeg er en del av i min organisasjon, og jeg har blant annet fått innsikt i og mange eksempler på hvorfor man ofte mislykkes med slike prosjekter – det er ting jeg godt kan kjenne meg igjen i, sier han og legger til:

– Oppsummert er det helt klart det beste utdanningsprogrammet jeg noen gang har deltatt i – i forhold til alle perspektiver. Hele opplegget var veldig profesjonelt tilrettelagt, og vi ble tatt utrolig godt hånd om fra Scandinavian Executive Institutes side. Også INSEAD-professorene, Daniel Simonovich og Spencer Harrison, var helt verdensklasse. De er to ulike typer, og har hvert sitt spesialfelt, men som til sammen gir en særdeles bra miks. Og så er undervisningsformen med både vanlig undervisning, caser, diskusjoner og gruppearbeid en veldig lærerik og bra kombinasjon av teori og praksis.

Se innholdet i Leading Strategic Change INSEAD

Mennesker og kultur er viktigst

Helt overordnet fremhever han hvordan andre erfarne ledere, som også deltok på programmet, har gitt ham inspirasjon og tips som er nyttige i relasjon til den jobben han har «hjemme» i sin organisasjon.

– Men skal jeg fremheve det som har vært aller viktigst for meg i utdanningsprogrammet, handler det om det rammeverket og de verktøyene jeg har fått med hjem, og som jeg kan anvende direkte i forhold til våre prosesser. Et rammeverktøy som også har gjort meg oppmerksom på de feilene vi har gjort underveis. Men det er heldigvis aldri for sent å rette opp på feilene, for det er et levende arbeid å jobbe med strategi. For meg å se handler det helt klart om å bruke mer tid på hvordan man eksekverer på strategien, og planlegger hvordan man skal gå frem – i stedet for bare å «sette i gang», sier han, før han avslutter:

– Og så skal man tenke mye på den menneskelige siden. Den strategien du jobber med må henge sammen med kulturen i bedriften. Vi har en fantastisk kultur i vår bedrift, men den er basert på vår tidligere forretning, og må derfor tilpasses en del. Kompetanse og engasjement spiller en viktig rolle i vår endringsreise, og her kan jeg helt klart anvende mange av de verktøyene jeg har fått med meg hjem.

Møt professorene på programmet

Kunnskap og inspirasjon fra topp-professorer

Executive Forum er Scandinavian Executive Institutes eksklusive læringsforum for skandinaviske ledere og styremedlemmer som ønsker å fokusere på og utvikle deres ledelsesmessige og strategiske kunnskap og kompetanse.

Her får du unik kunnskap og inspirasjon fra topp-professorer fra de internasjonalt anerkjente business-skolene, IMD og INSEAD. Forumet gir i tillegg en enestående mulighet for å sparre med andre ledere og styremedlemmer i et dynamisk og intensivt læringsmiljø – og dermed grobunn for en kontinuerlig utvikling av både ledelsesfaglige og personlige dimensjoner.

Delta i et inspirerende program med banebrytende forelesere fra INSEAD og IMD

Executive Forum – se programmet