«En elegant sammenfletting av strategi og kultur»

Kristin Halvorsen, Managing Director i PROMIS Navigate AS, har via Leading Strategic Change fått både ny inspirasjon til å utvikle sin egen konsulentbedrift, og samtidig kunnskap som gjør henne til en enda bedre rådgiver og sparringspartner for kundene sine.

Med en bakgrunn som sivilingeniør fra NTH (nå NTNU), og en lang karriere med ledende stillinger innen konsulentbransjen, har grensesnittet mellom forretning og teknologi alltid vært omdreiningspunktet for Kristin Halvorsen som i flere omganger har undervist i fagområdet på Handelshøyskolen BI, og utøvd sine erfaringer og kunnskaper gjennom flere styreverv.

For to år siden – og midt under koronaperioden – var hun sammen med tre andre gründere med på å starte et nytt selskap, PROMIS Navigate, en del av «PROMIS-familien» som består av totalt tre selskaper. Hun er både Managing Director i konsulentselskapet, men jobber også ute hos kunder som rådgiver og konsulent.

– PROMIS Navigate er «siste skudd på stammen» i PROMIS-familien, og et seniorkonsulentmiljø med fokus på teknologirådgivning, digital transformasjon og arkitektur langs flere dimensjoner, fra det forretningsmessige og til det mer tekniske. Vi representerer et tungt seniormiljø, og så har vi sterke fremtidsambisjoner om å vokse ytterligere, uttaler Kristin Halvorsen.

Les mer om Leading Strategic Change INSEAD

Anbefalt INSEAD

Nettopp fremtidsmålene til det nye selskapet var en av de viktige beveggrunnene til å delta i Leading Strategic Change – topplederprogrammet som ruster deltakerne til å håndtere tunge strategieksekveringsprosesser og transformasjonsprosjekter.

BESTILL INFORMASJON

Her kan du bestille informasjon om topplederutdanningen Leading Strategic Change INSEAD

– For det første hadde jeg via nettverket mitt blitt anbefalt INSEAD, og jeg ble fasinert av miksen av akademiske sterke forelesere og caser fra virkeligheten som kjennetegner denne business-skolen. At det ble nettopp Leading Strategic Change, relaterer seg til at jeg leder et miljø som skal vokse, men også at jeg ser at mange av prosjektene mine ute hos kundene handler om transformasjon og strategisk endring. Tematikken var dermed svært relevant for meg i forhold til «begge akser», forklarer hun.

Se innholdet i Leading Strategic Change

Innsiktsfylt og spennende

Det konkrete utbyttet hun fikk, omtaler hun som både inspirerende og veldig lærerikt.

– Først og fremst vil jeg si at dette er et av de beste utdanningsprogrammene jeg noen gang har deltatt på. Måten underviserne klarte å flette sammen strategi og kultur – som jo er hovedtemaene – var veldig elegant. Programmet gir både en bredde og en dybde forstått på den måten at man får innsikt i hvordan disse to fagområdene gjensidig påvirker hverandre og skaper en helhet, men samtidig evnet foreleserne å gå i dybden på enkelttemaer. Et av temaene var deep partnering. Til daglig opplever jeg selv hvor viktig det er med relasjoner og nettverk for å skape kraft, fart og flyt for å gjennomføre ting. For meg som jobber mye med teknologi er det viktig å være oppmerksom på de tingene som ikke kan automatiseres – det handler om mennesker, og hvordan vi kan klare å skape noe fantastisk sammen. Det synes jeg virkelig var spennende og innsiktsfullt, og jeg vil bruke kunnskapen og verktøyene både i rollen som leder og konsulent, sier Kristin Halvorsen og tilføyer:

– Og så var professorene rett og slett fantastiske. De er helt åpenbart kunnskapsrike innen fagområdene sine, og så er de eminente formidlere. For meg, som selv underviser, var det en ekstra bonus og svært inspirerende å oppleve. Jeg fikk mange tips jeg kan ta med meg hjem, og jeg lærte også en del nytt om meg selv.

Møt professorene på Leading Strategic Change

Sjakk og strategi

Programmet har også gitt Kristin Halvorsen en del refleksjoner etterfølgende. Hun spiller nemlig selv sjakk, og det har avstedkommet en rekke sammenlikninger mellom spillet og den virkelige verden.

– Som sjakkspiller har jeg god trening i strategi, noe som gjør at jeg er i stand til å skaffe meg et overblikk, se det store bildet, vurdere alternativer gjennom å tenke flere steg fremover – og å lage en plan. Og for å ta denne analogien over til strategiarbeidet, så har jeg lært noen nye åpninger, og lært å kjenne igjen mønstre som kan hjelpe meg med å ta bedre beslutninger – både for min egen bedrift, men også med henblikk på å gi bedre råd til kundene mine. Men til forskjell fra sjakkbrikkene, hvor brikkene har forhåndsbestemte egenskaper, så er vi mennesker mer «elastiske» – vi kan inspireres, motiveres og utvikle nye ferdigheter. Her synes jeg at utdanningsprogrammet gav meg mye. Hvordan jeg som leder kan se på andres og egne følelser som en ressurs, og motivere til for eksempel nysgjerrighet. Denne menneskelige dimensjonen har altså i aller høyeste grad vært viktig.

Men også de menneskelige aspektene i forhold til å treffe andre likesinnede deltakere med jevnbyrdige interesser og kompetanser har vært givende, påpeker hun.

– Jeg opplevde en høy grad av åpenhet og delingskultur på programmet, en gruppe ledere som bydde på seg selv og delte sine erfaringer. Jeg har fått tilgang på et spennende og kunnskapsrikt nettverk som jeg kan bruke til erfaringsutveksling og sparring i fremtiden, avslutter Kristin Halvorsen.

Se flere uttalelser om Leading Strategic Change

Kunnskap og inspirasjon fra topp-professorer

Executive Forum er Scandinavian Executive Institutes eksklusive læringsforum for skandinaviske ledere og styremedlemmer som ønsker å fokusere på og utvikle deres ledelsesmessige og strategiske kunnskap og kompetanse.

Her får du unik kunnskap og inspirasjon fra topp-professorer fra de internasjonalt anerkjente business-skolene, IMD og INSEAD. Forumet gir i tillegg en enestående mulighet for å sparre med andre ledere og styremedlemmer i et dynamisk og intensivt læringsmiljø – og dermed grobunn for en kontinuerlig utvikling av både ledelsesfaglige og personlige dimensjoner.

Delta i et inspirerende program med banebrytende forelesere fra INSEAD og IMD

Executive Forum – se programmet