«Lederutdanning gir våre ledere et felles språk»

Den felles plattformen i form av lederutdanningen Leadership Acceleration Programme IMD har gjort samarbeidet internt i ledergruppen i Adapt betydelig mer effektivt. Ledergruppen har nemlig fått et felles tankesett og noen felles verktøy og metoder – noe som gjør det enklere å treffe beslutninger.

Kresten Wiingaard har i mer enn 20 år vært CEO og medeier i Adapt, et fullservice byrå innen digital strategi, konsept, design, User eXperience (UX), valg av plattformer CRM, integrasjon, utvikling samt markedsføring (SEO/SEM).

Kresten Wiingaard, CEO og medeier, Adapt

– Jeg har nok vært litt av en «nett-pioner». Jeg utviklet nemlig min første hjemmeside i 1994, og har i tillegg en bakgrunn som kandidat i bedriftsøkonomi og datalogi. Reisen gikk videre til Adapt i 2000, og på det tidspunktet var det bare en ansatt medarbeider. I dag er vi totalt 140 medarbeidere med kontorer flere steder i verden, og hvor vi også driver en «hybrid» bedrift med en rekke medarbeidere på andre lokasjoner som jobber «remote», sier han.

Les mer om Leadership Acceleration Programme IMD

Lederne har fått en felles plattform

En av beveggrunnene for at Adapt valgte å gå internasjonalt var muligheten for å sikre en rekrutteringssituasjon hvor man var i en god posisjon til å tiltrekke dyktige talenter. Bedriften har i tillegg hatt en ambisjon om å videreutvikle disse talentene ved å tilby videreutdanning i form av lederutdanningen Leadership Acceleration Programme som Scandinavian Executive Institute tilbyr i samarbeid med business-skolen IMD i Sveits.

BESTILL INFORMASJON

Her kan du bestille informasjon om lederutdanningen Leadership Acceleration Programme IMD

– Den viktigste årsaken til å investere i denne utdanningen for våre ledere, relaterer seg til at vi ønsker et «felles språk» i ledelsen. Vi har mange høyt utdannede medarbeidere og ledere som kommer med mange forskjelligartede kompetanser og utdanninger – noen har teknisk bakgrunn, andre en kreativ bakgrunn, noen er spesialister på prosjektledelse og andre noe helt annet. Å gi dem den samme lederutdanningen som referanseramme gjør at vi alle peker «støvlene i samme retning», forklarer Kresten Wiingaard og tilføyer:

– De ansattes forskjellige bakgrunner betyr at de ikke nødvendigvis har hatt et «business-perspektiv» i relasjon til å drive en bedrift, og være en inspirerende leder. Og det er, som alle andre områder, et fagområde som skal læres og utvikles. Den felles plattformen i form av lederutdanningen har gjort samarbeidet internt i ledergruppen betydelig mer effektivt da vi har fått et felles tankesett og noen felles verktøy og metoder – noe som gjør det enklere å treffe beslutninger.

Se innholdet i Leadership Acceleration Programme IMD

Fornyet inspirasjon og nettverk

Ifølge Kresten Wiingaard er tilbudet om lederutdanning imidlertid ikke bare et gode for bedriften, men også en unik mulighet for medarbeiderne til å utvikle seg og få ny inspirasjon.

– Det skjer noe når man tar folk ut av deres vante rammer og kontekst, og setter dem sammen med mennesker fra andre bransjer på en internasjonal business-skole som holder et høyt nivå. Det blir meget intenst, men byr samtidig på ny kunnskap, nye mennesker og nye rammer – noe som er inspirerende i både personlig og profesjonell sammenheng. Lederne blir kjente med ledelsesmessige utfordringer i andre bedrifter enn bare deres egen, og i tillegg er det min opplevelse at mange av dem fremdeles har et godt og nært sammenhold og nettverk med en rekke av de øvrige lederne de har vært på utdanning med, avslutter Adapt-sjefen.

Les hva deltakerne sier om Leadership Acceleration Programme IMD

Kunnskap og inspirasjon fra topp-professorer

Executive Forum er Scandinavian Executive Institutes eksklusive læringsforum for skandinaviske ledere og styremedlemmer som ønsker å fokusere på og utvikle deres ledelsesmessige og strategiske kunnskap og kompetanse.

Her får du unik kunnskap og inspirasjon fra topp-professorer fra de internasjonalt anerkjente business-skolene, IMD og INSEAD. Forumet gir i tillegg en enestående mulighet for å sparre med andre ledere og styremedlemmer i et dynamisk og intensivt læringsmiljø – og dermed grobunn for en kontinuerlig utvikling av både ledelsesfaglige og personlige dimensjoner.

Delta i et inspirerende program med banebrytende forelesere fra INSEAD og IMD

Executive Forum – se programmet