«En fryd å være elev på dette programmet»

«Jeg er blitt mer bevisst min rolle gjennom utdanningen – det er en form for selvransakelse, og noe som gjør at det er mulig å få til en positiv endring», uttaler Peter Fekete, Marketing Manager i Mapei.

Peter Fekete er Marketing Manager for Norden og Baltikum i Mapei AS, som er et av flere selskap i den verdensledende bedriften Mapei S.p.A, med hovedkontor i Milano. Hovedvirksomheten er produksjon av lim, fugemasser og kjemiske produkter til byggebransjen – og med en ytterst sterk bærekraftig visjon.

Peter har i flere tiår jobbet med salg- og markedsføring, og som daglig leder innen reiselivsbransjen. De siste 10 årene som Marketing Manager for Mapei på nordisk og baltisk nivå. I jobben har han ansvar for hele kommunikasjonsplattformen for Mapei i Norden og Baltikum. Peter deltar også på konsernnivå når det skal utarbeides og diskuteres kommunikasjonsplaner og strategier på tvers i moderselskapet. For kort tid siden avsluttet han lederutdanningen Leadership Acceleration Programme på IMD i Sveits.

– Som leder tenker jeg at man aldri blir «ferdigutlært», man kan alltid utvikle seg, og det var en av de viktigste begrunnelsene for at jeg valgte å delta i Leadership Acceleration Programme IMD. Det var godt å se at lederprinsipper man har jobbet etter fortsatt står støtt når det handler om godt lederskap. Men det er nyanser og samfunnsendringer – og nyansatte som kommer til og stiller nye spørsmål. Slike endringer, trender og oppdateringer er det viktig å få med seg i sin lederfunksjon, uttaler Peter Fekete.

Les mer om Leadership Acceleration Programme IMD

Peter Fekete, Marketing Manager, Mapei AS

Imponerende nivå

Peter Fekete har spesielt festet seg ved at underviserne på programmet klarte å tilpasse seg den konkrete gruppen de jobbet med.

– Jeg var veldig imponert over nivået til foredragsholderne og professorene på lederprogrammet. Det faglige nivået var svært spennende, og så vil jeg fremheve hvor utrolig positivt det var at de ikke bare hadde en «standardpresentasjon». Alle underviserne og professorene vi traff på programmet var i stand til å bryte ut av deres eget pensum, og i stedet basere undervisningen på oss deltakere, vårt kunnskapsnivå og de spørsmålene vi stilte. Spesielt imponert var jeg over sesjonen med Manuel Knight innen «challenges and leadership». Han utfordret oss kontinuerlig i relasjon til vår hverdag, og ga mye viktig læring om kultur og lederskap. Underviserne var alle genuint opptatt av og interessert i våre konkrete utfordringer som ledere, og de klarte å manøvrere svært godt. Vi fikk en masse verdifull teori og metode, men i en praktisk kontekst. I tillegg var programmet svært godt tilrettelagt og organisert av Scandinavian Executive Institute. Det var en fryd å være elev, slik at man bare kunne «stå opp om morgenen og gå til forelesning», uttaler Peter Fekete.

Se programinnholdet i Leadership Acceleration Programme IMD

BESTILL INFORMASJON

Her kan du bestille informasjon om topplederutdanningen Executive Management Programme INSEAD

Innovasjon: Applauder feilene

Peter Fekete fremhever spesielt ny kunnskap innen lederskap og innovasjon som de viktigste key-learnings han kommer hjem med.

– Sesjonen med lederskap utpeker seg, altså det med at man skal kunne se seg selv, og klare å forbedre seg – eksempelvis innen kommunikasjon. Jeg er blitt mer bevisst min rolle gjennom utdanningen – det er en form for selvransakelse, og noe som gjør at det er mulig å få til en positiv endring. Men også modellene omkring innovasjon var svært nyttige, og her er det helt konkrete ting som jeg har kunnet ta med hjem til min direktør i Mapei, Trond Hagerud, og diskutere videre, sier han og fortsetter:

– Modellene vi ble presentert for har gitt oss nye perspektiver på hvordan innovasjon kan gjøres, og hvor viktig det er å jobbe på tvers av faggrupper og involvere flere i ledergruppen. Innovasjonsundervisningen ga også viktig læring i relasjon til å applaudere feilene. At vi alle gjør feil, og at man ikke skal legge dem i skuffen, men bruke den som en positiv fordel i neste innovasjon. Det er viktig å huske på at det ikke bare er suksessene man kan bruke for å bli bedre.

Møt professorene på lederprogrammet

Intet slår fysisk tilstedeværelse

Avslutningsvis har også lederprogrammet på IMD gitt Peter Fekete tid til å reflektere over fenomenet med mye online og digital opplæring som mange av oss har opplevd under pandemien.

– Jeg synes det er tydelig at online læring kan fungerer bra til noen formål. Etter å ha opplevd programmet over de to modulene her i høst, er jeg virkelig blitt bevisst på hvor viktig det er med fysisk tilstedeværelse. Fordelene med å treffe de andre deltakerne i pausen, spørre de om deres utfordringer – og de om dine, å jobbe sammen i grupper og være sammen i sosial sammenheng. Du skjønner virkelig verdien av dette etter å ha opplevd en slik pandemi. Kvaliteten på læringen blir langt større når man går ut av den vanlige hverdagen, og reiser til et nytt sted. Det er fantastisk å oppleve hva vi mennesker klarer å skape sammen av engasjement, innovasjon og idéutvikling når vi interagerer og jobber fysisk sammen. Fysisk tilstedeværelse under utdanning og kurs vil alltid bestå, det kan aldri bli 100 prosent erstattet av det digitale, avslutter Peter Fekete i Mapei.

Lederutdanning i samarbeid med IMD