Strategisk ledelse

Hvordan tilpasser du din bedrift så den overlever på lang sikt?

Howard Yu er underviser på Leadership Acceleration Programme IMD samt prisvinnende forsker og internasjonal kapasitet innen strategi, innovasjon og ledelse. Yu har flere ganger vært på Thinkers50s lister, og er senest i 2019 blitt nominert til Thinkers50s «Innovation Award 2019». Han er i tillegg tidligere blitt utnevnt som en av de beste business-skole-professorene i verden under 40 år, og har for kort tid siden utgitt den prisbelønnede boken «LEAP – How to thrive in a world where everything can be copied».

De, som tidligere har opplevd Howard Yu, vet at han klarer å engasjere en stor forsamling med sine medrivende og banebrytende forelesninger. Derfor er det heller ikke tvil om at Yu igjen vil prestere en underholdende og lærerik forelesningsopplevelse ut over det vanlige.

Fokus på eksekvering

I denne maserclassen forteller Yu om ledelse og strategi. To emner som han, siden han forlot bankverdenen i Hong Kong, har forsket intenst i. Da Yu tok sin avgangseksamen var Hong Kong forandret. Opp gjennom 80-tallet hadde de fleste bedriftene flyttet produksjonen fra Hong Kong til Kina. Hong Kong var dermed ikke lenger Østens Perle og Vestens inngang til Kina. Som nyutklekket student skjønte Yu nødvendigheten av å gjenoppfinne seg selv for å overleve – og det samme gjorde Hong Kong: Til det finans- og logistikk-mekkaet vi kjenner i dag. Den industrielle dynamikken, den konstante forskyvningen av denne og dermed behovet for endring er nettopp en av grunnstenene i Yus forskning. Ved bevisst å tilpasse bedriften, overlever den også på lang sikt.

Yu demonstrerer hvordan bedrifter ikke kan overleve bare ved hjelp av gode idéer og innovasjonsstrategier, men at toppledelsen bør sette enda større fokus på hvordan man reelt eksekverer på initiativene. Uten eksekvering kommer idéene ingen steder, og det er nettopp grunnen til at mange bedrifter ikke lykkes med selv deres aller mest lovende strategier.

[table “27” not found /]
Kjøp billett