God jul fra Scandinavian Executive Institute

2019 går mot slutten, og vi i Scandinavian Executive Institute vil gjerne si tusen takk for det gamle året og ønske deg og dine en riktig god jul og et lykkebringende nyttår.

2019 har vært et spennende år for oss. Vi har igjen i går ønsket flere hundre danske og norske deltakere velkommen til både «gamle» og «nye» utdanningsprogrammer samt en rekke masterclasser i regi av Executive Forum. Helt generelt er det vårt inntrykk at flere og flere, både bedrifter og individer, tar begrepet «Livslang læring» meget seriøst og prioriterer å bruke tid på dette – mange har fått øynene opp for at det å utvikle og utdanne seg er «livsnødvendig» for å håndtere de store endringene vi opplever i dagens samfunn. Det er selvsagt noe som gleder oss – og som også innbefatter alle de mange turene vi har til INSEAD i Frankrike og IMD i Sveits, og som er noe av det som oppleves aller mest berikende for oss. Det er her vi kommer helt nær våre dyktige og dedikerte programdeltakere, og opplever hvordan programmene gir dem et løft – både i et faglig og personlig perspektiv.

2019 var også året hvor vi, sammen med den internasjonale styreeksperten og INSEAD-professoren, Stanislav Shekshina, utga boken «Leading a board – chairs’ practices across Europe». Boken ble veldig godt mottatt, og kan forhåpentligvis gi både nåværende og fremtidige styremedlemmer inspirasjon til å utøve et enda mer effektivt og verdiskapende styrearbeid. I tillegg har vi lansert vårt nye strategieksekveringsprogram, Leading Strategic Change INSEAD, som også ble tatt veldig godt imot.

Vårt Executive Board Programme har opplevd stor suksess i Norge i 2019, og på det forløpet som starter i mai 2020 kan vi i tillegg ønske velkommen til John Andersen som ny underviser – John har en omfattende erfaring innen styrearbeid, og er blant annet blitt utnevnt som «Årets styreleder» i 2018.

Når vi om kort tid skriver 2020 venter det enda flere spennende begivenheter. I løpet av det nye året lanserer vi «nyeste skudd på stammen» i vår programportefølje av utdanninger, Advanced Board Programme INSEAD. Programmet er en avansert styreutdanning for erfarne styremedlemmer samt tidligere deltakere på vårt Executive Board Programme.

2020 byr dessuten på et unikt program i Executive Forum hvor vi har klart å alliere oss med de «beste av de beste» på INSEAD og IMD. En av de fire spennende masterclasser går av stabelen i mai, hvor vi får besøk av duoen Andre Calmon og Jackie Stenson som har fått en pris for deres banebrytende kurser på INSEAD om bæredyktighet i et business-perspektiv. I masterclassen kan deltakerne se frem til å få konkret kunnskap og verktøy omkring bæredyktighet og hvordan prinsippene kan bidra til bedriftens økonomiske vekst. Som noe nytt tilbyr vi nå en abonnementsordning i forhold til deltakelse i Executive Forum, slik at enda flere kan få tilgang på kunnskap og inspirasjon herfra.

Vi håper at vi får mulighet til å holde kontakt med deg i det kommende året – og at vi kanskje ses på et av våre utdanningsprogrammer eller til en eller flere masterclasser i Executive Forum – eller et helt tredje sted…

Fra alle oss – til alle dere: En god jul og et lykkelig nyttår!