Underviserne klarer på unik vis å ta tak i en rekke av de virkelig viktige spørsmålene

– Det dreier seg blant annet om ESG-agendaen (environmental-, social- og governance), hvor programdeltakerne får mulighet til å diskutere hvordan styret kan bidra aktivt til at bedriften får en bærekraftig berettigelse.

Helle Thorning-Schmidt

Profesjonell styrekvinne og tidligere dansk statsminister

Helle Thorning-Schmidt avsluttet sin politiske karriere i 2016, og var frem til 2019 direktør for Save the Children International, en organisasjon med en omsetning på to milliarder US-dollars og aktiviteter i mer enn 100 land. I dag har hun dedikert det meste av tiden sin til styrearbeid, noe som inkluderer at hun er styreleder i SelectionF ApS samt styremedlem i henholdsvis Carsoe Group A/S, DJE Holdings Limited, SafeLane Global Limited, The Fertility Partnership Limited og Facebooks Oversight Board.

Helle Thorning-Schmidt har nettopp deltatt i det første forløpet av Advanced Board Programme INSEAD som noensinne er blitt gjennomført.

– Jeg er meget begeistret for det nye styreprogrammet hvor jeg i aller høyeste grad føler at jeg har fått gode og relevante innputt og inspirasjon fra ledende internasjonale professorer og eksperter innen styrearbeid. Underviserne klarer på unik vis å ta tak i en rekke av de virkelig viktige spørsmålene som alle styrer bør forholde seg til – og som er mer aktuelle enn noen gang før, uttaler Helle Thorning-Schmidt og fortsetter:

– Det dreier seg blant annet om ESG-agendaen (environmental-, social- og governance), hvor programdeltakerne får mulighet til å diskutere hvordan styret kan bidra aktivt til at bedriften får en bærekraftig berettigelse. I tillegg var diskusjonene relatert til styremedlemmenes uavhengighet, og hvordan dette bidrar til å sikre mangfoldighet i styrene, og dermed i beslutningsprosessene, utrolig givende. Alt i alt har jeg fått en rekke nye verktøy og innsikter med hjem i bagasjen som jeg kommer til å ha stor nytte av i mitt fremtidige styrearbeid. I tillegg er det selvsagt spennende og inspirerende å møte andre erfarne styremedlemmer som kommer med nye perspektiver, og bidrar til nyttige og relevante diskusjoner, avslutter hun.

Les hele artikkelen hvor Helle Thorning-Schmidt forteller om sin styrekarriere, og hvilke styreutfordringer hun ser som de mest fremtredende.

3 gode grunner til å være med

BESTILL INFORMASJON

Her kan du bestille informasjon om styreutdanningen Advanced Board Programme INSEAD