EMBA styrker karrieren

Hva inneholder en EMBA-utdanning, og hvordan kan den bidra positivt til din fremtidige karriere? Og hvilke spesielle forhold bør du være ekstra oppmerksom på?

En Executive Master of Business Administration, eller forkortet EMBA, er en skreddersydd lederutdanning på avansert nivå. Utdanningen gir deg den nyeste kunnskapen samt oppdaterte verktøy, metoder og teorier innen strategi, innovasjon og ledelse. En EMBA vil kort fortalt utfordre dine personlige grenser og videreutvikle ditt lederskap.

Da EMBA’en henvender seg til toppledere på executive-nivå, er undervisningen og forløpet målrettet de utfordringene som toppledere møter, og den situasjonen toppledere er i.

EMBA bra for karrieren

En Executive MBA gir deg mulighet til å foreta et karrieremessig kvantesprang. Helt konkret vil en lederutdanning av denne kaliberen med stor sannsynlighet styrke din karriere, og gi deg en rekke markante fordeler. Noe som styrker ditt lederskap på både profesjonelt og personlig plan.

Les også: Guide til valg av MBA

Lederutdanningen vil, dersom den passer inn i din karrieremessige plan, vise at du er målrettet, ambisiøs og i stand til å tilegne deg ny kunnskap. I tillegg vil du etterfølgende stå tilbake med et enda sterkere og mer profesjonelt nettverk som du fremadrettet kan anvende i jobbmessig sammenheng.

Avslutningsvis vil en EMBA bety at du vil være mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Hodejegerne vil med stor sannsynlighet se positivt på at du har deltatt i en omfattende og avansert lederutdanning – noe som alt annet like setter deg i en førerposisjon sammenliknet med andre kandidater.

Les om topplederutdanningen Executive Management Programme INSEAD

Adgangskrav til EMBA – Executive Master of Business Administration

For å få adgang til en anerkjent utdanningsinstitusjon, som tilbyr en EMBA, stilles det en rekke krav til ditt utdanningsnivå og dine øvrige faglige kvalifikasjoner. Kravene kan variere, men vanligvis kreves det som minimum en bachelorgrad samt tre års ledererfaring på et visst nivå. Mange av de lederne som deltar sitter allerede i en topp-posisjon på c-level.

I tillegg vil en rekke av de anerkjente business-skolene eller universitetene basere deres utvelgelse på et personlig intervju med deg.

BESTILL INFORMASJON

Her kan du bestille informasjon om topplederutdanningen Executive Management Programme INSEAD

Anerkjente tilbydere av EMBA

Det finnes en lang rekke både innenlandske og spesielt utenlandske universiteter og business-skoler som tilbyr Executive MBA’er. Og det kan selvsagt være vanskelig å gjennomskue hvor du får den beste utdanningen ut fra hjemmesider og brosjyremateriale.

Derfor er den mest effektive metoden til å vurdere kvaliteten av en gitt utdanningsinstitusjon å undersøke hvor høyt utbyderen ligger på ranking-listen over business-skoler og universiteter. Ligger institusjonen høyt på de årlige ranking-listene, som anerkjente medier som Forbes og Financial Times utarbeider, kan du rolig investere både tid og penger i en lederutdanning det pågjeldende stedet.

EMBA – Executive Master of Business Administration

Topp 10 over MBA-utdanninger

Her kan du se Financial Times topp 10-liste over internasjonal MBA-ranking og open executive-utdanning:

International MBA Ranking 2020 Open Executive Education - Ranking 2020
1 Harvard Business School1 IMD Business School
2 University of Pennsylvania: Wharton2 IUniversity of Oxford
3 Stanford Graduate School of Business3 INSEAD
4 INSEAD
4 University of Michigan
5 Ceibs
5 Stanford Graduate School of Business
6 MIT: Sloan
6 University of Chicago, USA
7 London Business School
7 University of Pensylvania Wharton
8 Columbia Business School
8 HEC Paris
9 HEC Paris
9 ESMT Berlin
10 University of Chicago: Booth
10 IESE Business School

Intensivt og fleksibelt deltidstudie

En Executive MBA er, i motsetning til en «standard» fulltids MBA, et fleksibelt deltidsstudie som vanligvis foregår over om lag 18-24 måneder. Det vil imidlertid variere fra utdanningssted til utdanningssted. Utdanningen er krevende, men gir likevel mulighet til at du kan delta på programmet samtidig som du ivaretar din nåværende lederjobb. De fleste business-skolene og universitetene angir at du bør forvente å bruke 15-25 timer ukentlig på utdanningen.

Topplederprogram på INSEAD