Executive Board Programme INSEAD

Styreutdanning med tre viktige læringer

Vårens forløp av Executive Board Programme INSEAD er allerede halvt utsolgt, og det kan derfor være lurt å melde deg på nå, dersom du har planer om å delta på styreutdanningen i starten av 2021.

Internasjonal og anerkent styreutdanning

Executive Board Programme er en internasjonal og anerkjent styreutdanning tilpasset skandinaviske forhold som vi tilbyr i samarbeid med business-skolen INSEAD i Frankrike. Utdanningen forløper over to intensive moduler – det første forgår i Norge og det andre på INSEAD.

Neste forløp foregår den 8. – 9. mars 2021 i Oslo og 26. – 29. april på INSEAD i Fontainebleau i Frankrike. Forløpet er allerede halvt utsolgt, og det kan derfor være lurt å ikke vente lenge dersom man ønsker å sikre seg en plass.

Les mer om programmet her

Styreutdanning med tre viktige læringer

Programdirektør på Executive Board Programme og professor på INSEAD, Stanislav Shekshnia, fremhever spesielt tre spesifikke og viktige læringer av programmet. Deltakerne får nemlig:

  • Et nytt tankesett, og nye mentale modeller for hva et effektivt styre er
  • Lærer spesifikke verktøy som kan gjøre dem til effektive styremedlemmer
  • Spesifikke idéer til egne utviklingsområder og -potensialer som styremedlemmer

Se hele filmen som forteller om innholdet i Executive Board Programme INSEAD, og hvor du får et grundig innblikk i hva du kan forvente å komme hjem med av ny læring:

BESTILL INFORMASJON

Her kan du bestille informasjon om styreutdanningen Executive Board Programme INSEAD

Bente Sollid Storehaug

Bente Sollid Storehaug, CEO i Digital Hverdag:

Bente Sollid Storehaug er CEO i Digital Hverdag hvor hun jobber som rådgiver for en rekke vekstselskaper. Hun er styreleder for to teknologiselskaper og styremedlem i fem store selskaper innenfor energi, retail, finans og media. Bente har jobbet med styrearbeid siden slutten av 90-tallet, og har hatt om lag 40 styreverv totalt, både nasjonalt og internasjonalt.

Bente har i 2019 avsluttet Executive Board Programme INSEAD og sier blant annet følgende:

«Det er lett å anbefale programmet som jeg opplevde som en svært god investering. Jeg bruker programmet i veldig mange situasjoner, spesielt i forhold til hvordan man skal/bør håndtere gråsoner, vanskelige beslutninger, dilemmaer og blir bedre til å håndtere risikoaspekter. På forhånd hadde jeg orientert meg godt i forhold til å få en styreutdanning med et skandinavisk utgangspunkt og samtidig et internasjonalt perspektiv. Jeg mener selv at jeg gikk for den beste styreutdanningen, og foruten topp faglig innhold var programmet også supert med henblikk på å bygge nettverk.»

styreutdanning med 3 viktige læringer

Kristin Holth, Profesjonelt styremedlem og frem til 31/3-20 Executive Vice President and Global Head of Ocean Industries, DNB:

Kristin Holth er styremedlem i blant annet Maersk Drilling, BI, Moelven Industrier ASA, International Advisory Board samt Maritimt Forum. Frem til 31/3 i år var hun i tillegg Executive Vice President i DnB.

Kristin har tidligere deltatt i Executive Board Programme og uttaler blant annet følgende:

«Foreleserne var eminente, og hele programmet har overordnet vært svært fascinerende. Professorene klarte å dra oss ut av «hverdagen» og inn i relevante problemstillinger om styrearbeid på et meget høyt nivå. De har en tilnærming og erfaring som gjør at de evner å presentere forskning på en svært relevant måte hvor de bruker caser og eksempler som man etterfølgende kan anvende i sin egen virkelighet. Dessuten var det mange veldig kunnskapsrike og erfarne deltakere fra ulike posisjoner i næringslivet, og kombinasjonen av professorene og deltakerne på utdanningen gjorde at dette seminaret hadde en helt spesiell og relevant verdi.

Jeg har hatt stor glede av programmet etterfølgende, spesielt med henblikk på de bedriftene som vi i DNB er långiver og finansielle rådgivere for. Det er viktig å forstå hvordan styrene jobber sammen med administrasjonen, hvilke strategiske overveielser og målsetninger de gjør seg. Ikke minst i vurdering av styrets sammensetning relatert til corporate goverance og relevant kompetanse for selskapet.  I tillegg har jeg hatt god bruk av kunnskapen i relasjon til de styrejobbene jeg selv har.»