GÅR FRA MEDIER TIL MAT:

INSEAD – topplederprogram har styrket karrieren min

Tidligere deltaker på INSEAD-topplederprogram, Victoria Schultz, avslutter 20 år i ledende stillinger i mediebransjen, og skal fremover være kommersiell direktør for NorgesGruppens lojalitetsprogram Trumf med 2,4 millioner medlemmer.

I artikkelserien om tidligere deltakeres jobbreiser har vi denne gangen tatt en prat med Victoria Schultz som for noen år siden deltok i topplederprogrammet Executive Management Programme INSEAD. Snart avslutter hun en lang og omfattende karriere i mediebransjen, blant annet i Amedia – en karriere som har budt på en utrolig omstillings- og endringsreise de siste 20 årene. Neste karrieresteg tas i en helt ny bransje – hvor hun imidlertid forventer å kunne benytte mange av de tidligere tilegnede kompetansene.

– De 20 årene i mediebransjen har vært utrolig spennende, med mange omstillinger og store strategiske diskusjoner, men også mange runder med nedbemanninger. Nå starter jeg i en bransje som er inne i en utrolig spennende vekstfase. Men det er også en bransje som har behov for endringer, især med henblikk på digitalisering. Jeg har bestandig hatt en stor interesse og fasinasjon for digitalisering og det å jobbe med store mengder av data. Her ser jeg en stor mulighet for å bidra med viktig kunnskap, sier hun.

Victoria Schultz, kommersiell direktør i NorgesGruppen fra 1. juni

Victoria Schulz skal som kommersiell direktør være drivkraft for NorgesGruppens lojalitetsprogram Trumf – et fordelsprogram med intet mindre enn 2,4 millioner kunder.

– Jeg skal bygge opp en helt ny organisasjon rundt dette, og jobbe for å skape et enda mer effektivt lojalitetsprogram. Koronasituasjonen har på mange måter fremskutt digitaliseringsprosessen i forhold til e-handel og netthandel som har økt mye det siste året. Det påvirker også hvordan vi skal jobbe med lojalitetsprogrammet fremadrettet, forklarer hun.

Topplederutdanning i samarbeid med INSEAD

BESTILL INFORMASJON

Her kan du bestille informasjon om topplederutdanningen Executive Management Programme INSEAD

Verdens smarteste hoder

I 2014 deltok Victoria Schultz på topplederprogrammet Executive Management Programme INSEAD. Spesielt to motiver var utslagsgivende for den beslutningen.

– På dette tidspunktet jobbet jeg med en portefølje av selskaper som jeg var styreleder for. Og jeg satt i en posisjon hvor jeg skulle vurdere om dette var selskaper vi burde beholde eller avvikle. Jeg hadde derfor behov for å oppdatere kompetansene mine med strategiske verktøy, og hadde blant annet lest om Blue Ocean-strategien som jeg ønsket å se i en større kontekst. Dernest har business-skolen INSEAD alltid fasinert meg, da den rangerer som en av verdens beste business-skoler. Det var utrolig spennende og stimulerende å være i diskusjoner med noen av verdens smarteste hoder innen deres fagfelter, forteller Victoria Schultz og fortsetter:

– I tillegg møtte jeg mange interessante mennesker, både nordmenn og dansker. Jeg fikk et nettverk som jeg fremdeles den dag i dag har stor glede av.

Les mer om topplederprogrammet Executive Management Programme INSEAD

To viktige læringer: Strategi og organisasjonspsykologi

Ifølge Victoria Schulz har hun gjennom alle årene hatt nytte av den verktøykassen hun tok med hjem fra INSEAD i Frankrike.

– Det er særlig to forhold jeg etterfølgende har hatt betydelig nytte av. For det første har jeg hatt glede av læringen om strategier for henholdsvis priskonkurranse, Blue Ocean og disruptive konkurranse. Men også temaet omkring organisasjonspsykologi, hvor vi lærte mye om hvordan man «leser» aktørene i en gitt situasjon. Eksempelvis i forhold til språk, stemme og kroppsspråk. Sett i et helikopterperspektiv er jeg blitt mye tryggere på de strategiske valgene jeg har måttet gjøre underveis, og så er jeg blitt flinkere til å identifisere – i et psykologisk perspektiv – hvem som er «med» og «ikke med», og dermed bedre til å skape forankring i organisasjonen. Disse to gevinstene har vært meget verdifulle, og det er elementer jeg fremdeles benytter i dag. Programmet har både vært givende, moro og inspirerende. Det er ikke tvil om at valget hadde vært det samme i dag, avslutter hun.

Se programinnholdet på Executive Management Programme INSEAD

Kunnskap og inspirasjon fra topp-professorer

Executive Forum er Scandinavian Executive Institutes eksklusive læringsforum for skandinaviske ledere og styremedlemmer som ønsker å fokusere på og utvikle deres ledelsesmessige og strategiske kunnskap og kompetanse.

Her får du unik kunnskap og inspirasjon fra topp-professorer fra de internasjonalt anerkjente business-skolene, IMD og INSEAD. Forumet gir i tillegg en enestående mulighet for å sparre med andre ledere og styremedlemmer i et dynamisk og intensivt læringsmiljø – og dermed grobunn for en kontinuerlig utvikling av både ledelsesfaglige og personlige dimensjoner.

Delta i et inspirerende program med banebrytende forelesere fra INSEAD og IMD

Executive Forum – se programmet
risikostyring

Professor Nathan Furr, INSEAD