Lederkurser som styrker karrieren

Delta i et lederkurs som gir deg kunnskap, verktøy og metoder til å håndtere lederjobben din best mulig.

Vil du til topps, har du målrettede ambisjoner og vil du være en god leder, kan du ikke stå alene. Mange ledere tror kanskje at de kan klare det hele selv, men erfaringen viser at tilbakemeldinger, ny kunnskap, nye verktøy og nye perspektiver utvikler en leder personlig, forhøyer hans eller hennes verdi på jobbmarkedet og bidrar til at lederen skaper nye resultater i sin aktuelle jobb.

Et lederkurs gir mulighet til å dykke ned i det du synes er vanskelig, og bidrar med innputt og nye øyne på din situasjon. Både fra kvalifiserte undervisere, og fra andre deltakere som er i samme situasjon som deg.

På Scandinavian Executive Institutes lederkurser foregår undervisningen både gjennom casestudier, opplegg, gruppearbeid, undervisning og innputt fra de øvrige deltakerne.

Les mer: Hva er god ledelse

Topplederprogram: Executive Management Programme INSEAD

Faglig oppgradering og personlige kompetanser

De beste lederkursene er dem som styrker deg teoretisk og faglig på basis av den nyeste forskningen, og samtidig utvikler dine personlige kompetanser. For det teoretiske og det praktiske går nettopp hånd i hånd for en leder i en moderne bedrift.

– Det personlige lederskapet er absolutt i fokus i dag, og det krever både metoder, verktøy og et skarpt blikk på dine personlige verdier, dine relasjoner, din kommunikasjon og din evne til refleksjon. Alle disse elementene er et godt lederforløp i stand til å bidra med, forklarer Steen Buchreitz Jensen, CEO i Scandinavian Executive Institute.

Ny metoder og verktøy

Noe av det mest brukbare du får med hjem fra et kvalifisert og veltilrettelagt lederkurs er de metodene og praktiske verktøyene som du kan implementere direkte i din ledelsespraksis. På et godt lederkurs vil du få nye metoder og redskaper til å løse de utfordringene du står med. I tillegg vil du få verktøy til å ta hånd om de problemstillingene du møter i din jobb som leder.

Mange lederkurser tar utgangspunkt i relevante caser, slik at verktøyene demonstreres i praksis, og du får innblikk i andre bedrifters utfordringer som kanskje likner dine. Det gir deg den erfaringen som skal til for at du kan bruke redskapene med en gang i din egen lederstilling.

Executive Management Certificate

Den skjulte bonusen: Nettverket

Et kurs i ledelse gir deg ikke bare kunnskap, verktøy og refleksjoner. Det er også et rom hvor du møter andre ledere som er i samme situasjon som deg. De vil gjerne lære, de vil gjerne utvikle seg og de vil gjerne ha så mye som mulig ut av lederkurset. Og de vil med garanti gjerne utvide nettverket slik at dere kan bruke hverandre etterfølgende.

På lederkurser jobbes det ofte i grupper, og man gir hverandre tilbakemeldinger og diskuterer hverandres businesscaser. Derfor kommer du raskt nær de andre deltakerne, og det gjør ditt nettverk større og sterkere.

– Mange kurs i ledelse tilbyr også deltakelser i et formelt nettverk når kurset er avsluttet. Her får du både enkel tilgang til nettverket, innputt og arrangementer med på kjøpet. På våre utdanningsforløp får du mulighet til å delta i Executive Forum som byr på en rekke masterclasser hvert år. Det kan i aller høyeste grad bidra til at du forsetter din læring og holder deg oppdatert som leder, sier Steen Buchreitz Jensen.

Les mer om Executive Forum

Tre tips til å velge det rette lederkurset

Det vrimler med kurser i ledelse og lederutvikling fra forskjellige business-skoler og bedrifter, og det kan være vanskelig å navigere og skape overblikk. Her får du et par tommelfingerregler:

1. Den beste metoden til å vurdere kvaliteten av et gitt lederkurs er å sjekke hvor høyt tilbyderen ligger på rankinglisten over business-skoler og universiteter.

Ligger kurstilbyderen eksempelvis på Forbes topp-10-listen kan du rolig investere både tid og penger i et lederkurs eller en lederutdanning der. Du kan også gå den andre veien rundt, og sjekke om de høyst rangerte business-skolene har et lederkurs som matcher ditt behov.

2. Du bør gjøre deg klart om ditt kurs skal ha et internasjonalt sikte. Dersom din bedrift skal finne vei og utvikle seg på det globale markedet, er det en god idé.

3. Sjekk tilbyderens referanser og uttalelser. Er andre leder fornøyde? Dersom du kan finne positive uttalelser fra ledere hvis situasjon minner om din, er det et bra peilemerke for at det kurset i ledelse du ser nærmere på er relevant og kvalifisert.

Topplederprogram: Executive Management Programme INSEAD

Vi utvikler lederkurs i samarbeid med INSEAD

I Scandinavian Executive Institute utvikler og gjennomfører vi våre lederkurser i samarbeid med INSEAD – to av verdens ledende business-skoler. Velger du et kurs hos oss, vil du møte noen av de dyktigste underviserne/ekspertene og utenlandske professorne. Fra dem vil du få både ny kunnskap og inspirasjon til å se nærmere på din bedrift og din egen lederrolle med nye øyne. Les mer om INSEAD.